lauantai 19. toukokuuta 2012

KESÄ!


Tai no ei nyt ihan, mutta melkein :)

Tänään poimin tämän kesäkauden ekat voikukan lehdet kaneille :) Kyllä sai pitkän matkaa kävellä pois asutuksesta ja etsiä vielä paikkaa, missä niitä kasvaisi, kun jokapuolella kuusi- ja mäntymetsää. No kyllä kannatti :) Asutusalueilta löytää vaan niin huonosti saastumattomia voikukan lehtiä. Joko ne on koirien ulkoilureittien varrella tai sitten autoteiden pientareilla.

Isommat tytöt saivat ison kimpun ja popsivat kuin hullut puuroa niitä :D Pienemmille annoin ihan muutaman, ettei maha mene sekaisin. Meni todella kauan ennenkuin uskaltautuivat syömään lehdet.

Tänään oli pitkästä aikaa lämmintä. Ei nyt mitään hellelukemia. Johan sitä kolme päivää sadetta ja tuulta riitti. Meidän parvekkeemme tuntuu pysyvän suhtkoht kuivana rankoista sateista huolimatta. Parvekkeelle sataa vain kanihäkkien vastakkaiselle seinustalle :) Häkkien vasen päätyseinä on joskus pienissä pisaroissa, mutta ei sen enemmän ole koskaan kastuneet tässä asuessa :)

Äitienpäiväviikonloppuna matkasi Maatila poikue maailmalle. Kotiin jäi vain Pirkko Porsas. Haikeaa, kun ei ole nyt poikueita pitkään aikaan :')
Kimmo Kili lähti Ouluun Hannan ja Aten hoivaan :) Ja Timo Tipu muutti Mänttään 10v. pojan lemmikiksi. Hänellä oli oikein äiti ja mummukin luppavauvaa kotiin hakemassa <3 Äitienpäivän myöhäisiltana pyyhälsi Susanna meille hakemaan Valpuri Vasikkaa ja Rusinaa :) Susanna oli niin mukava, että vei Janitan samalla Sofialle - iso kiitos siitä :)

Toissailtana "teippasin" sitten Pirkon korvat alaspäin, kun ne eivät millään alkaneet osoittaa laskeutumisen merkkejä. Pirkko oli yön aikana repinyt viritelmäni irti :D Mutta mikä parasta - korvat ovat lupassa!
Samana päivänä siivosin myös kanihäkit. Agriin oli vihdoinkin tullut turvetta pikkupaaleissa. Laitoin häkkeihin turvetta paksumman kerroksen kuin ennen ja purua pinnalle. Sitten siivut heinää ja pellettikipot. Sitten lähdin viemään paskasäkkejä pois ja sitten ansaitusti suihkuun! Ei siinä varmaan mennyt noissa asioissa kuin sen reipas puolituntia niin oli tällainen ylläri tapahtunut....

 
Miimi oli remontoinut häkin siistin sisustuksen mullin mallin! Oli turve ja puru möyhitty sekaisin, kaivettu kuoppaa, saatu aikaan isompaa kasaa ja jopa yksi tunnelin tyyppinen kuoppa oli :D Onpas mulla luova lapsi <3

Vertauksena Luken ja Pirkon yhteisasumus - se on siisti vielä tänäkin päivänä!

Miimi ei ole ennen tuollaista tehnyt. Luulen, että se on hänen tyylinsä ilmaista, että kevättä on rinnassa. Syssyllä taas kevätkiima ilmenee astumisena. Vapaana ollessa astuu Miimiä koko ajan. Siksi tytöt nyt viettävät suljetulla osastolla, kunnes saavat miestä. Silloin tällöin tyttäreni on ottanut jomman kumman kotiin sisälle juoksentelemaan :)


 Syssy myös ynisee ja merkkaa leuallaan paikkoja enempi mitä koskaan.

Kuluisipa kuukausi pian, niin saisi astutella tytöt ja olisi sitten heinäkuun puolen välin jälkeen suloisia nakkeja <3 

Maanantaina 28.5 menen poikani ala-asteelle esittelemään tyttöjä ja kaniharrastusta :) Pitäkää peukkuja, että tulee hyvä sää!!

Miimi jäi rysän päältä kiinni! Mokoma ruokavaras :D


~ Katja ~

Ei kommentteja: