sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Loma ja suunnitelmat.

Niin se kesäkuu vaihtui ja liki puolivälissä mennään :) Sadetta piisaa, mutta eiköhän aurinkoisiakin kelejä vielä tule...

Koulujen loppumisviikolla oli Henrin luokalla lemmikkipäivä. Vein sinne esittelyyn kanit, kun toinen perhe toi koiran. Valitsin mukaani Miimin ja Possun. Nappi valinta! Kaikki 20 lasta olivat aivan tohkeissaan kaneista ja kysymyksiä tulvi. Harmikseni en saanut ottaa kuvia tilaisuudesta. Molemmilla tytöillä oli valjaat, joten lapset saivat talutella pupuja koulun pihassa. Lisäksi Possu kiersi jokaisen lapsen sylistä syliin <3 Miimi puolestaan oli karatepotku tuulella. Sätki ja rimpuili jos yritti syliin nostaa. Lopulta esittelinkin lapsille miten käsitellään kiukuttelevaa kania :D Napakkaan kainalo-otteeseen kani, johan rauhoittuu ;)

Erään vanhan ja viisaan kasvattajan neuvosta kanit ovat siirtyneet nyt kesän ajaksi ruokavalioon: kuiva heinä + tuoreruoka luonnosta. Voin kertoa, että tilanne saa minun makkarat liikkeelle kotoa :D Näin ollen päivittäin rämmin mettissä, niityillä ja kuroittelen puiden oksia leikatakseni oksia. Tuoreruoka on maistunutkin kaneille erittäin hyvin. Jotain luomutuotteita ostan heille kaupan hevi-osastolta, mikäli lompakko antaa myöten. Eilen mukaan tarttui varsiselleriä, persiljaa ja basilikaa. Varsiselleri ei tehnyt kauppaansa :D Nyrpistelivät sille. Ahne kaksikko Miimi ja Syssy olivat sitten nälkäänsä popsineet ne yön aikana. Possu ei ollut edes maistanut. Aika ronkeli pikku neiti.
Ulkoa mukaani tarttuu aina koivun oksia lehtineen, voikukan lehtiä, "villi"heinää, siankärsämöä, horsmaa, apilaa, metsämansikan lehtiä, mustikan ja puolukan varpuja jne... En uskalla poimia mitään mitä en tunnista, ajattelinki että pitäisi joku luonnonkasvikirja hankkia tms.

Kanit ovat myös päässeet Toukokuusta alkaen ulos nauttimaan kesän herkuista. Vien valjaissa yhtä tai kahta kania. Sitten kani saa juosta vapaana hihna perässään. On helppo napata kani kiinni, kun valjaiden hihnasta saa otteen.
Syssy ja Possu nauttivat ulkoilusta täysin rinnoin. Juoksevat ja heittävät iloloikkaa, mutustavat leskenlehtiä, apilaa, voikukanlehtiä... Miimi taas on hyvin arka ulkona. Vetäytyy pensaiden suojaan.

Syssy spurttaa :D

Possulla vauhti päällä :D

Possun iloloikka <3

Eilen oli Kaniininkasvattajat Ryn järjestämä kaniaiheinen ruotsinkurssi. Taisin olla ainoa oppilas, joka oppi jotain :D Julia tuntui tietävän jo kaikenlaista ja Maria nyt vaan oli Maria. Kurssin vetäjä oli Leena Boswell, ExRosaris kanilan kasvattaja. Kurssilla olivat mukana myös Mirja ja Hanna.
Leena toi minulle astutuslainaan musta otter uroksen nimeltä ExRosaris Vaahtera. Suloinen mies <3 Ja mikä niskakolmio!!! En ole aiemmin sellaiseen törmännyt! Mieletön.
Vaahteran oli tarkoitus olla Miimin sulhanen, mutta näemmä minun on yritettävä pojasta puolisoa Syssylle. Molemmat tytöt olivat niin kiimassa ennen Vaahteran tuloa ja nyt ollaan kuin Saharan autiomaa >:( Syssy on kyllä "antavaisempi", mutta ei ilmeisesti neitsyenä ymmärrä miten pitäisi olla kun häntä nostetaan urosta vasten ylös :D Syssy nimittäin tarjosi peffaa Vaahteralle ja nosti hännän. Vaahtera hyppäsi selkään ja Syssy rojahti makoilemaan!! Eihän siitä mitään tule :D Turhauttavaa. Mulla on jo niin kova ikävä poikasia <3

Tässä tytöistä päivitettyä kuvaa. Syssy on kyllä upein <3

Miimi

Syssy

Possu

Uusin vahvistus naaraslaumaan - Pulla!

Tosiaan meille kotiutui Vaahteran mukana suloinen pikku tyttö ExRosaris Quutar! Aivan ihana tyttö kaikin puolin. Sain tytön Leenalta ilmaiseksi ja syksyllä minulla toivottavasti on tarjota Leenalle naaraspoikasia :) Lapset antoivat tytölle lempinimeksi Pulla :D Pullan emä on ruskea otter Ruutanan Kirsikka ja isä on sininen otter ExRosaris Usva. Pulla muutti Possun kämppikseksi. Alkuun oli pari pientä kahnausta ja nyt Possu käyttää jo Pullan peppua tyynynään <3 Hyvin se ystävyys alkoi!

Luke muutti yllättäen uuteen kotiin. Jalostusoikeuden kahteen poikueeseen jätin itselleni. Luke pääsi 11v tytön, Heidin lemmikiksi. Heidin äiti on Kangasalalainen taiteilija Hanna Korpi. Tässä linkki Hannan ateljeeseen. Elämä uudessa kodissa on lähtenyt hyvin käyntiin ja kasvattajana olen iloinen, että Luke pääsi lemmikiksi. Vaikka meilläkin kanit saavat yksilöllistä huomiota ja ovat meidän perheen lemmikkejä, uskon että silti tällainen kunnon lemmikkikoti on kanille miellyttävin.

Viimeinen päivä kotona kasvattajalla.

 
Uusi onnellinen omistaja Luke sylissä :)

Luke uudessa kodissa - aito lemmikki <3
Uuden kodin kuvien copyright perhe Korpi.

Nyt sitten vain odotan peukut ja pottuvarpaat pystyssä, että Vaahtera saisi jomman kumman tytön tiineeksi ja poikasia tulisi Heinäkuun puolella. Lämpimämmät kelitkin olisivat tervetulleita :D

Sateisen päivän keskeltä,
terkuin

Katja

1 kommentti:

Marika T. kirjoitti...

Miimi on niin ihana pallero ♥