maanantai 20. elokuuta 2012

Diktatuuri vs. oppositio = ihana harrastus??

Aika kuluu taas niin älyttömän nopeasti, että hups keikkaa sitä onkin kulunut jo enemmänkin kuin tovi viime bloggauksesta. Korjaanpa siis tilanteen.

Tosiasiassa mun masennuksessa on ollut aika vuoristorataa ja väsymys on mieletön. Kaikki käy niin hitaalla ja ehkä se on se suurin syy miksi bloggaus, kirjeenvaihtokaverit, postcrossing ym. ovat jääneet taka-alalle. Keittiön pöydällä odottaa nippu päiväkodin papereita täytettäväksi. Huoh.

Kesään on mahtunut lomareissuja, kaksi epäonnistunutta poikuetta, sadetta ja kärpäsiä. Elokuu pelasti kesän auringonpaisteellaan, mutta toi taakaksi ampiaiset. Parvekkeella on pirulaisia joka päivä ja niitä tulee sisälle asti kiusaksi. Vielä yksikään ampiainen ei ole onneksi onnistunut pistämään ketään. Nyt on Miimillä ja Syssylläkin molemmilla penskat. Nämä toiset poikueet onnistuivat. Tosin Syssy oli ns.kaksoisraskaana. Sai kahden viikon kuluttua edellisistä menehtyneistä penskoistaan uudet penskat. Ekaan poikueeseen syntyi kaksi ja tähän toiseen poikueeseen viisi, joista elossa kaksi. Musta otter naaras ja musta uros. Poikueen nimiteemana on taruolennot, joten tästä syystä naaras sai nimekseen Maahinen ja uros sai nimekseen Menninkäinen.

Miimin puolestaan astutin heti uudelleen, kun ekassa poikueessa alkoi penskat tipahdella. Ekassa poikueessaan Miimi sai seitsemän nakkia ja tässä toisessa kolme. Pesässä möyrii madagaskar otter naaras, musta otter naaras (epäselvä) ja luonnonharmaa uros.


Nyt sitten mietin teenkö nuorille tytöille penskat vielä ennen talven tuloa, mutta ongelmaksi tulee korvat. Erään vanhemman kokeneen kasvattajan mukaan kylmyys ei ole hyvästä lupan korville. Liittyi jotenkin korvien kasvamiseen. Sitten taas haluisin käyttää Emppua, mutta poika on vielä niin nuori että astumisesta ei tule vielä mitään. Noh, mä katselen tilannetta...

Miimi ja Syssy muuttivat sitten erilleen, kun Miimin penskat syntyivät. Alunperin tyttöjen piti asua yhdessä vaikka saavat natiaisia. No ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Miimi ei ollut moksiskaan Syssyn poikueen syntymästä ja jos näin olisi ollut Syssynkin kanssa, kun Miimi sai poikasia, ei olisi tällaista tilannetta, että tytöt olisi tarvinnut erottaa.
Miimi tosiaan synnytti penskansa Syssyn kusinurkkaan. En tiedä mistä tällainen valopää idea!! No Syssy ei sitten voinut wc-nurkkaansa vaihtaa vaan kylmän viileästi pissaili ja kakkas Miimin 1-2vrk:den ikäisten lasten päälle. Soitin sitten kokeneemmalle kasvattajalle neuvoa ja hän sanoi että parasta olisi siirtää Syssy reilu pariviikkoisine kersoineen eri häkkiin ja siivota varovasti Miimin häkin pissanurkat ja yrittää siirtää penskat hieman sivummalle pissanurkasta.
Minä sitten laitoin Syssyn mukuloineen Chelonelle tarkoitettuun häkkiin. Chelone on minulle tuleva sininen otter luppanaaras. Nyt on sitten kysymysmerkkinä minne tungen Chelonen. Ehkä yritän saada tytön sopeutumaan Pullan ja Possun laumaan väliaikaisesti.
Syssy hieman ressaantui siirrosta, eikä ensimmäiseen vrk:een imettänyt poikasiaan lainkaan. Onneksi huomasin asian ja "pakko"imetin ne asettamalla Syssyn kyljelleen. Enpä nyt tiiä oliko se poikasille "pakko", koska niin hanakasti imivät tissejä. Syssy ennemminkin yritti pistää kampoihin. Tämän episodin jälkeen Syssy on imettänyt kersansa, mutta maitoa ei varmaankaan tule riittävästi, koska poikaset ovat liian "normikokoisia" siihen nähden, että niitä on vain kaksi ja nisiä kahdeksan.
Siivosin sitten Miimin häkin heti, kun Syssy oli heivattu pihalle. Poikkesin radikaalisti "varovainen" ohjeista ja otin pesän lapiolla kokonaisena pois pissanurkasta ja laitoin sellaiseen astiaan odottamaan, kunnes olisin saanut siivouksen loppuun. Sitten siivosin normaaliin tapaan häkin ja asetin lopulta pesän samaan kohtaan. Ja mikä parasta. Miimi ei ollut asiasta millänsäkään :) Hienosti on hoitanut poikaset :)


No sitten yhdistys johon tämän harrastuksen puolesta kuulun. Laitan alle kuvauksen siitä millaista yhdistyksen toiminta on nykyään. Terveiset vaan hallituksen jäsenille, jotka lukee mun blogia ;)

"Diktatuuri-sana tarkoittaa perusmerkityksessään diktaattorin rajattomaan vallankäyttöön perustuvaa valtiomuotoa tai jonkin ei-demokraattisesti valtaan päässeen ihmisjoukon, kuten puolue-eliitin, sotilasjuntan tai aristokratian itsevaltaisesti hallitsemaa eli diktatorista valtiota. Diktatuuri voi myös tarkoittaa yleisesti hallintomuotoa, jolle on ominaista poliittisen opposition tukahduttaminen sekä sananvapauden tai muiden perinteisten demokraattisten vapauksien rajoittaminen."

Itse puolestani olen ns.vastarannankiiski, vapaustaistelija, etsiessä parempaa huomista ja oikeaa tietä yhdistyksen toiminnassa jäsenten hyväksi. 

"Opposition tehtävänä on arvostella hallituksen tekemiä päätöksiä ja pyrkiä valtasuhteiden muuttamiseen seuraavissa vaaleissa."

"Yleensä vapaustaistelijat toimivat jonkin ryhmän, kuten etnisen ryhmän vapauden puolesta sortajaksi koettua tahoa, esimerkiksi valloittajaa tai vallanpitäjää vastaan. Etnisen ryhmän vapaustaistelu pohjautuu usein nationalistiseen ajatukseen, että kansalla pitäisi olla oikeus päättää omista asioistaan. Usein tavoitteena on oma valtio tai itsehallinto."

Filosofi Immanuel Kantin mukaan "vapaus on vapautta pakottamisesta ja valtiolla ei ole oikeutta rajoittaa kenenkään vapautta muuten kuin estääkseen tätä loukkaamasta toisten vapautta."

Ja tämän lukemista suosittelen kaikille, jotka minua ja minun ideologiaani vihaavat: Sananvapaus

Tilanne minun ja yhdistyksen välillä on kärjistynyt siihen, että suunnittelevat minun erottamista yhdistyksestä. Olenkin tästä syystä perehtynyt erilaisiin oikeudenpäätöksiin, mitkä ovat riittäviä olleet erottamaan jonkun jäsenen jostain yhdistyksestä. Ja voin huvittuneena todeta, että tällä yhdistyksellä ei ole mitään sellaista minua vastaan, mikä oikeuttaisi heidän erottamaan minut :D Heillä ei ole edes oikeutta antaa varoituksia ja juuri sainkin heiltä kirjallisen mitätöinnin varoitukselleni. Ja huvittavinta on, että kaikki sähköpostit mitä hallituksen suunnalta saapunut, jokaisessa pyydetään kuittausta, mutta yhtäkään kuittausta ei ole tännepäin tullut, kun heille olen postia laittanut. Nytkin oli minun erottamiseni kuuleminen lauantaina enkä päässyt paikalle, joten laitoin pari viikkoa takaperin sähköpostitse pyynnön kuulemisen siirrosta. Vielä tänäkään päivänä ei ole mitään kuittausta tullut heiltä. Että näin toimitaan tässä yhdistyksessä. Mutta vielä tulee se päivä, että diktatuuri kukistuu ja oikeus ja tasa-arvo pääsevät pääasemaan tässä yhdistyksessä. Ainakin sitä toivon ja rukoilen. Nyt olemme vielä Saatanan armoilla.

Pahoittelen kärkästä tekstiäni, mutta rakastan teitä lukijani ja uskon, että te kyllä ymmärrätte sarkasmin ja ironian rivien välistä :)

Peace&love!!
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pahempaa diktatuuria tuossa yhdistyksessä harrastettiin vuonna 2010... :D Ottaisit sinäkin selvää edes joskus jostakin!

Jonna kirjoitti...

Ah, mä niin rakastan kun ihmisillä on munaa kirjottaa nyyminä <3

Aina verrataan siihen että millaista oli sillon ja sillon. On se nyt kumma kun ei voida ajatella että viis menneisyydestä, pidetään huoli siitä että nyt meillä on reilu ja mukava yhdistys..

Mutta kuten sanoit Katja, kyllä se vielä paremmaksi muuttuu :)

Katja kirjoitti...

Jonna! Ei meillä ole reilu ja mukava yhdistys :D Vaan sellainen sen pitäisi olla :)

Se että minulla on selkärankaa kirjoittaa oman nimeni takaa mielipiteeni, miten joku kehtaa arvostella näkökantaani tms. jos ei voi esiintyä omalla nimellään.

AB kirjoitti...

Anonyymiä taitaa harmittaa, kun oma lapio on rikki. ;) Taitaa olla lamppu palanut sillä suunnalla.

-Annu Bee

Jonna kirjoitti...

Katja, sitä nimenomaan tarkoitinkin. Että miksei voisi keskittyä siihen että meillä olisi nyt se reilu ja mukava yhdistys. Ulosantini ei taasen ole parasta tähän aikaan yöstä.