tiistai 8. tammikuuta 2013

Mieletöntä!! Kasvattajanimi hyväksytty!

Olen tässä jo viikon verran hymyillyt muikeena siitä ilosta, että vihdoinkin minulla on kasvattajanimi! Ja mikä parasta, vielä se mikä oli ykkösvaihtoehto :) Kasvattajanimi on Sinikellon ja sen saa liittää kasvattieni nimen eteen - ei ole pakko - mutta minua ilahduttaisi jos maailmalla olisi Sinikellon nimiset luppakorvat :) Kasvattajanimeni on Suomen Kani- ja Jyrsijäliiton myöntämä. Hain nimeä Kaniininkasvattajat Ry:n kautta. Nyt sitten pitäisi saada kotisivuille Sinikellon nimi. Uusi face/kaniystäväni Hanna on lupautunut yrittämään tehdä minulle uudet kotisivut. Omasta logosta haaveilen, että jos joku haluaa taiteilla minulle logon, olisin hyvin otettu :) Sähköpostiini katja.poikajarvi@gmail.com voi lähettää logoehdotuksia!


Toinen iloinen uutinen kanirintamalla on uusi luppakorvamme Pili <3 Herra Von Willie saapui meille Saksasta. Kaniystäväni Hanna, Annu ja Anne olivat Saksassa Eurooppanäyttelyä 8.-9.12.2012 katsomassa ja toivat sieltä useammalle kaniharrastajalle itsensä mukaan lukien kaneja. Minä tilasin ruskean uros kääpiölupan. "Pisteillä ei ole väliä, kunhan korvat on jokseenki lupassa ja luonne ei ole sellainen, että juoksee häkin seinää päin nähdessään ihmisen. Mikäli kumpikaan noista kriteereistä ei täyty, ei tarvitse ostaa rusakkoa." Näillä terveisillä tytöt lähtivät katsastamaan minulle uutta verta luppalinjoihini. Kauhulla odotin arkaa, suuren kanilan kasvattia, joka ei olisi kuunaan päivänä tottunut hellittelyyn. Täysin vääräksi osoittautuivat pelkoni. Pili oli näyttelyn paras ruskea kääpiöluppa. Eurooppastandardin mukaan pojalle kertyi pisteitä 96,5p. Eli Suomessa se olisi pari pistettä vähemmän, koska käytämme arvostelussa Pohjoismaista stankkua. Luonne osoittautui liki 100p arvoiseksi. Olen aivan rakastunut! Harmikseni minulla ei ole mitään tietoja pojasta. Laitoin facebookissa kyselyä Pilin saksalaiselle kasvattajalle, mutta mitään ei ole kuulunut. Taitaa olla etanapostin vuoro...

  
 

Pili asustaa sisällä karanteenissa Tammikuun loppuun. Pojalla on asumuksena 100cm tehdashäkki, mutta onneksi tila on vain väliaikainen ja karanteenin jälkeen tiedossa isompi asumus. Poika on päivittäin vapaana ja seuraa minun ja nuorimman lapseni Antin (2v) perässä riippuen siitä kumpi on lähettyvillä. Koiraraukkamme joutuu itkemään Pilin vapauden ajan häkissä tai saunalla. Irman viettien vuoksi ei ole mahdollista päästää sitä samaan tilaan kanien kanssa. Pili rakastaa otsan rapsuttamista ja omena on parasta herkkua. Viime keittiöreissulla löysi lattialta riisikakun palasen ja se näytti maistuvan. Riisikakun terveellisyydestä kanille en tiedä, mutta näyttää tuo hengissä vielä olevan. Sähköjohdot ovat toistaiseksi pysyneet ehyinä Pilin retkistä huolimatta. Toivotaan, että sama kiltteys jatkuu karanteenin loppuun asti.

No entäs muut kanitukset... Pulla on kasvattanut pienen leukiksen, Emppu yllätti upealla onkalollaan, jonka teki heinää täyteen ahdettuun pesäkoppiin. Shelli ja Matta ovat kasvaneet jo aikuisen mittoihin. Ja minä kuumeilen kevättä. Olisi niin ihana saada pupuvauvoja taas. Toivotaan, että kevät saapuu varhain niin uskaltaa astutella tyttöjä :)

Hyvää kevään odotusta tänne lumisen talven keskelle :)
2 kommenttia:

anemones kirjoitti...

ONNEA! :D Niin ja... Sinut on haastettu! :D Lue lisää meitin blogitekstistä "22 kysymystä" ja kun olet vastannut haasteeseen, niin tule kommentoimaan! ;)

Pupuninja kirjoitti...

voi miten ihana kani kun on noin kiltti lastenkin kanssa! Oli ihan pakko liittyä lukijaksi (:
http://pupuninjat12.blogspot.fi/